Öva matte på Nomp!

Vad gör mina elever på Nomp?

Nomp är en reklamfri gratistjänst där dina elever kan öva på matematik! Vår vision är att skapa en tjänst där barn, lärare och föräldrar kan göra läxor till något roligt.

Genom att registrera sig kan barnen samla medaljer och se sina framsteg över tiden. På Nomp tävlar man mot sig själv och inte mot andra.

Hur kan jag som lärare använda Nomp?

Nomp Plus är en premiumtjänst för lärare där man kan ge läxor och följa sina elevers aktivitet och framsteg. Det finns några olika varianter av personliga lärarkonton. Det finns också en skol/kommunlicens.

Skulle du vilja prova Nomp Plus gratis i ett par veckor? Du förbinder dig inte till någonting.

Du kan komma igång direkt

Man kan beställa online, och allt du behöver för att komma igång sätts upp automatiskt.

Spar tid och motivera dina elever! Skaffa dig ett Pluskonto på Nomp!

Beställ Nomp Plus eller Jämför olika kontotyper


Hur funkar det?

Här kan du se själv!

Se dina barns aktivitet

En mentor kan se all aktivitet för sina barn/elever och har tillgång till lättbegripliga översikter.

Följ dina barns framsteg

Mentorn kan enkelt följa sina barns framsteg genom att se alla medaljer barnet fått.

Dela ut uppdrag till dina barn

Det kanske mest spännande som mentor är att man kan ge uppdrag till sina barn/elever. Det går snabbt att skapa en läxa till en hel klass eller en grupp av elever. Du kan sätta ett inlämningsdatum och bestämma hur många repetitioner barnet ska göra för att klara uppgiften. Man kan även sätta tidsmål per uppgift, eller en kombination av tid och repetition i samma uppdrag. Varje uppdrag har en belöning som du som vuxen bestämmer. Ge bort fem stjärnor eller tio godis till de som gör klart uppdraget!

Följ upp barnens uppdrag

I översikten över pågående uppdrag ser du snabbt hur många som inte startat, påbörjat eller slutfört uppdragen.

Administrera dina barns konton

Som Plus-användare kan man skapa konton åt dina elever eller barn. Barnen behöver inte ha en e-postadress för dessa konton. Är barnen redan med i Nomp kan dom bjuda in vuxna med Pluskonto till att bli deras mentor. Ett barn kan ha flera mentorer, t ex två lärare och en förälder. En mentor kan ändra lösenord åt barnen om de skulle glömma det.

Betalning

Man kan betala alla typer av Pluskonton med kreditkort via Paypal. För lärarkonton erbjuder vi fakturering vid beställning från tre månaders abonnemang och längre. Vi erbjuder alltid fakturering vid beställning av skollicenser.

Vad våra användare tycker

Tack för en fantastiskt bra app.

Jag arbetar med elever från år 1-9. Jag kan använda Nomp på alla stadier, arbeta med eleven och få eleven att arbeta själv där den befinner sig.

Dessa korta repetitiva övningar är ibland en ingång till elever som länge haft ett motstånd till att ta tag i sina matematikkunskaper.

Lena Abrahamsson-Gunnerblad, Specialpedagog, Hjälmstaskolan

Uppskattar NOMP väldigt mycket och tycker att den i det stora hela fungerar utmärkt. Jag arbetar utan mattebok i en årskurs 4 (för första gången)​ och använder då NOMP till all färdighetsträning. Tycker att eleverna får mycket mer färdighetsträning än då de ska sitta i böcker och skriva eller rita t.ex visare på en klocka. Dessutom får de feedback direkt och jag får full koll på deras eventuella brister. De har uppdrag som läxa och så kan vi ägna lektionstiden till problemlösning, förmågor och diskussioner, fördjupning mm.

Eva-Lotta Hulkkonen, Rinnebäcksskolan, Kävlinge

Mina elever har mycket olika förutsättningar att använda digitala verktyg hemma, men vi vet att alla har tillgång till någon plattform hemma. Därför är NOMP så bra, det är nämligen också plattformsoberoende. Resultaten låter inte vänta på sig. Eleverna kommer tidigare till skolan för att få jobba med matten, är inne på helger, kvällar och eftermiddagar. Elever som varit helt ointresserade av att träna mera matematik har helt plötsligt motiverats! De är stolta och glada över sin digitala lärobok i matematik och arbetar som myror. NOMP ersätter enbart den rena färdighetsträningen och genom att flytta den till tiden för eget arbete, öppet klassrum, hemmet och före skolan har vi fått mer tid i klassrummet för gemensamt arbete med begrepp och reflektioner.

Susanne Jönsson, legitimerad matematiklärare på lågstadiet, Helsingborg

[Nomp] gav läraren möjlighet att dela ut uppgifter till eleverna som både kan göras hemma och i skolan (en del läxor bestod av att göra uppgifter på hemsidan). Den gav också läraren möjlighet att se resultaten av elevernas arbete och av det kunna dra slutsatser när det gäller vilka moment eleverna har svårt respektive lätt för.

Det jag konstaterade var att alla uppgifter och appar innebar att eleverna fick omedelbar feedback på om de klarat uppgiften eller inte. Det finns inget behov för läraren att samla in matteböcker för att sen sitta hemma och rätta.

Maria Stockhaus, ordförande i barn- och utbildningsnämnden, Sollentuna kommun

Arbetsglädjen i matte var stor när vi idag introducerade en webbsida som heter "Öva matte på Nomp"! Där tränar man matte på olika sätt och i olika nivåer. För varje nivå man klarar får man medaljer; brons, silver eller guld.

Barnen blev heltända på detta och vi hade en jätterolig stund tillsammans!

Marie Bäck, Karl-Oskarskolan, Kalmar

Rent, snyggt, enkelt, lätt tillgängligt, i olika svårighetsgrader, med belöningar och uppmuntran.

När jag fått respons från skolor jag tipsat om Nomp, är det lätt förvånade men glada lärare som berättar att eleverna gillar det. En fördel är att det går att öva så väl i skolan som hemma eller på väg någonstans.

Ulrika Jonson - skolutvecklare med fokus på IKT och specialpedagogik, Södertälje kommun

Nomp är en fantastisk sida där du kan öva matematik precis som i matematikboken. Eleverna tjänar medaljer och svårare uppgifter blir upplåsta när du klarat vissa.

Testa den med dina elever om du inte redan gjort det.

Katrin Forsgren och Eva Einarsson, IKT-intresserade it-pedagoger, Mölnlycke kommun

Vilken underbar matematiklektion!

Vi har under dagen idag testat och lärt oss ett nytt matte-verktyg på webben, nomp.se och vilken härlig stund det var! Matematiklektionen som i vanliga fall sträcker sig 45 minuter mellan lunch och läsning tog idag över helt.

Med otrolig fokus, starkt intresse och härlig motivation arbetade alla i över en och en halv timme med det nya verktyget! Vi fick slita, bokstavligen, datorerna ur händerna på barnen...

Vi kommer att använda nomp.se som ännu ett komplement till undervisningen i skolan - ett komplement som höjer motivationen, ger återkoppling till barn och vuxna och ger stora möjligheter till att individualisera undervisningen!

Mick Hellgren, Social pedagog, IKT-utvecklare på Älvboda Friskola och Processledare för Learnit24

En websida som jag verkligen rekomenderar till alla som arbetar med iPad i undervisningen

... jag garanterar att den kommer att bli en favorit både hos elever och lärare

Jessica Paulsson, lärare och iPad-projektledare på Sandbergska skolan, Upplands Väsby

Det är enkelt och lätt att individanpassa utifrån elevernas kunskaper i matematik (det som de redan kan och det som de behöver träna mer på), så att de får träna på sin nivå.

Här kan eleven träna på det mesta: klockan, multiplikation, tiokamrater... Uppgifterna och layouten är enkel och ren, inget runt omkring som distraherar.

Idag i skolan (blogg)